Akupunkturförbundet

Contact us

10 bästa tryckpunkterna för att lindra ångest, hjärtklappning och nervositet

Nästan alla av oss måste ha upplevt en skrämmande känsla när du inte kommer från hjärtat av ditt hjärta och slår ut ur bröstet som om det kommer att krascha när som helst och du panikerar om du har hjärtinfarkt. Denna exakta känsla är känd som hjärtklappning eller ett snabbt slagande hjärta, men i de flesta fall är det alltid helt ofarligt i sig. Men återkommande hjärtklappning kan vara ett tecken på hjärthälsoproblem som utlöses av ångest och det är mer utbrett bland personer som lider av nervositet och ångestattacker . Hjärtklappningar kan också orsakas av hoppade slag. Palpitationer är förvirrande och störande för de flesta människor, men det här problemet kan framgångsrikt kontrolleras och behandlas med akupressurbehandling som fungerar genom att koppla av hela kroppen och öka cirkulationen i hela kroppen. När spänningen släpps börjar du känna dig bättre fysiskt och känslomässigt och få ett nytt perspektiv på de problem som ligger till grund för din ångest och nervositet.

Orsaker till hjärtklappning och nervositet

Plötslig fladdring i bröstet och nervositet orsakas av olika faktorer och hälsoförhållanden som:

 • Allmänt ångestsyndrom
 • Panikattack
 • Akut stressreaktion
 • Lågt kalium i blodet
 • Atrial fibrillering
 • hypertyreos
 • Överdriven koffeinanvändning
 • För tidiga ventrikulära sammandragningar (PVC)
 • Bipolär sjukdom
 • Vitamin B12-brist

Följande tryckpunkter är djupt avkopplande och de utlöser ofta en kedja av nya tankar och insikter som hjälper till att övervinna ångest, nervositet och rädsla.

TW 15

 • TW 15 eller Triple Warmer 15 är en ofta använd akupressurpunkt för ångestbehandling som hjälper till att slappna av nervositet och hjärtklappning på ett effektivt sätt.Den här punkten kallas den himmelske föryngringen, och den ligger på båda axlarna, mitt i halsen och utanför axlarna , en halv tum nedanför axelns övre del.
 • För att aktivera denna punkt på båda axlarna kurva fingrarna och placera din högra hand på höger axel och vänster och på vänster axel.Tryck ordentligt på punkterna med hjälp av fingertopparna medan du tar långa och djupa andetag och håll ögonen stängd.Det bidrar till att minska nervös spänning, nacksmärta och styvhet och öka motståndet mot kyla och feber.

B10

 • B10 eller Bladder 10 en kraftfull akupressurpunkt för ångestsyndrombehandling som visar effektiva resultat från början av behandlingen.Denna punkt kallas den himmelske pelaren, och den är belägen en fingerbredd under basen av skallen på den framträdande muskeln närvarande en halv tum utanför ryggraden.
 • För att aktivera punktkurvan fingrarna och placera fingertopparna på ropy musklerna på nacken.Tryck fast på regionen medan du tar långa, långsamma och djupa andetag.Det hjälper till att lindra ångest, ångest, nervositet, stress, sömnlöshet, över utmattning, huvudets tyngd, ögonproblem, nacksmärta och stelhet och ont i halsen.

P3

 • P3 eller Pericardium 3 är ännu en funktionell punkt för akupressurbehandling som är den bästa lösningen på frågan om hur man kontrollerar nervositet, ångest och hjärtklappning.Denna punkt är också känd som Crooked Marsh, och den finns på armens insida, vid armbågens nedre kant när armen är böjd.
 • Denna punkt kan stimuleras på båda armarna genom att trycka på punkten med tummen i 1 minut medan du andas intensivt genom näsan.Du kommer att känna din kropp som frigör stress och nervspänningar.Det hjälper till att lindra ångest, hjärtklapp, illamående och handledsmärta, armbågsmärta och bröstsmärtor.

P6

 • P6 eller Pericardium 6 är en annan kraftfull akupressurpunkt för hjärtklappande behandling och hjälper till med snabb återhämtning.Denna punkt är placerad i mitten av underarmen, två och en halv fingerbredd från handleden.Punkt P6 kan stimuleras i båda händerna genom att applicera fast tryck till punkten med pekfingret i 1 minut medan du andas djupt genom näsan.
 • Det hjälper till att bota ångest, illamående och hjärtklappning i hjärt- och armledsmärta.Dessutom är det också fördelaktigt för behandling av upprörd mage, reumatism, huvudvärk och karpaltunnelsyndrom.

H7

 • H7 eller Heart 7 är en funktionell akupressurpunkt som är en effektiv lösning på problemet med hur man överväger ångest, nervositet och hjärtklappning naturligt.Denna punkt kallas också Spirit Gate, och den finns på sidan av underarmen vid handleden.
 • Denna punkt kan aktiveras genom att trycka på punkten i båda händerna med långfingret i 1 minut medan du andas djupt.Det hjälper till att behandla känslomässiga obalanser, nervositet, ångest, hjärtklappning, rädsla och glömska.Dessutom bidrar det också till att behandla sömnlöshet, hjärtvärk, irritabilitet, bröstsmärta, epilepsi och dumhet.

GV 24,5

 • Akupressurpunkt GV 24.5 eller styrfartyg 24.5 är en kraftfull punkt för akupunktur och akupunktur för ångestlindring.Denna punkt kallas den tredje ögonpunkten, och den ligger precis mellan ögonbrynen på kurvan där näsbryggan möter pannan.
 • Denna punkt kan stimuleras genom att stänga ögonen och föra dina palmer ihop och sätta på det.Använd dina mellan- och indexfingrar för att trycka försiktigt på punkten i 1 minut medan du tar långa, långsamma och djupa andetag.Det hjälper till att lugna hela kroppen, lindra ångestrelaterade symtom, sömnstörningar, sömnlöshet, huvudvärk , ögonproblem, svimningar och yrsel och nackstopp.

CV 17

 • CV 17 eller Conception Vessel 17 är en av de viktiga akupressurpunkterna för hjärtat som hjälper till att lindra ångest, nervositet och hjärtklappning.Denna punkt kallas Stilla havet, och det finns i mitten av bröstbenet, tre tumbredd upp från benets nedre kant.Den kan aktiveras genom att trycka på punkten ordentligt med tummen i 1 till 2 minuter medan du andas djupt, långsamt och jämnt.
 • Det hjälper till att lugna bröstspänningar, känslomässig obalans, nervositet, ångest, depression och hysteri.Det hjälper också till att behandla astma, hosta och bröstproblem som otillräcklig laktation och mastit och ont i halsen.

Lv 3

 • Lv 3 eller Liver 3 är en potent akupressur punkt som är effektiv nog att ta itu med problemet med hur man kontrollerar ångest, hjärtklappning och nervositet.Den här punkten finns på fotens överkant, i bandet mellan de stora och andra tårna.Denna punkt kan aktiveras på båda fötterna genom att trycka på punkten med pekfingret i 1 minut.
 • Det hjälper till att stimulera stress, ångest och oro, främja avkoppling och tonifiera levern och underlätta Qi-flödet.Det är också användbart för behandling av högt blodtryck, ryggmärg, PMS-symtom , ögonproblem, sömnlöshet och manlig impotens.

SE 13

 • Akupressurpunkten GB 13 eller Gallblåsan 13 är ytterligare en bra hjälppunkt för ångest och nervositet.Den kallas Mind Root, och dess plats är en palmbredd inuti hårkanten från ögonbryns ytterkant.Denna punkt kan stimuleras på båda sidor av huvudet genom att trycka på punkterna med fingrarna i 1 minut.
 • Det hjälper till att lugna sinnet och lindra ångest.Det är en lokal punkt för huvudvärkbehandling som också används för att läka nacksmärta och stelhet, yrsel och epilepsi.

K 27

 • Sist men inte minst är akupressurpunkten K 27 eller Kidney 27, vilket är en extremt populär akupressurpunkt för behandling av olika typer av sjukdomar och hälsofrågor.Den här punkten heter Shu Mansion, och den ligger under kragebenet i det ihåliga intill bröstben
 • Denna punkt kan aktiveras på båda sidor av kroppen genom att applicera ljus, men fast tryck på punkterna suger toppen av indexet och mittenfingrarna i 1 minut medan de andas djupt.Det hjälper till att bota huvudvärk på grund av mental belastning, trötthet, ångest, hjärtklappning, irritabilitet och desorientering.Det hjälper också till att lindra bröstcancer, ont i halsen, bröstsmärta, oregelbundenhet i sköldkörteln och hosta.

Så nu när du känner till de exakta tryckpunkterna för att lindra hjärtklappning, ångest och nervositet, stimulera dem för att slappna av dina sinnen och lugna ditt sinne och din kropp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *