Akupunkturförbundet

Contact us

10 viktiga punkter om akupunktur för viktminskning

Begränsad tid och nuvarande dyra priser gör att individer söker alternativ för att gå ner i vikt på ett praktiskt men ändamålsenligt sätt som inte upptar mycket av sin tid och tar mycket av sina pengar samtidigt som de får möjlighet att förbli fullt tillgängliga för sin dagliga verksamhet.

Det kan vara en punkt där sökningen kan leda till akupunktur för viktminskning som det uppenbara bästa valet. Varför? Kanske för att det löser två flugor i en smäll – tillsammans med att främja viktminskningsprocessen kan varje session bli avkopplande och lindra speciellt mot stress och ångest.

Efter antingen positiva eller negativa resultat från andra viktminskningstekniker söker människor fortfarande desperat efter andra svar på deras behov (kanske på grund av fåfänga mer än hälso- och sjukvårdsfrågor).

Akupunktur, allt från traditionella till vetenskapliga metoder, har nu blivit ett populärt alternativ för människor genom åren.

Akupunktur som viktminskningsteknik innebär stimulering av vissa delar av kroppen genom små nålspinnar. Detta utförs med konceptet att kroppen uppfattas som en karta som måste manipuleras för att stimulera och aktivera vissa områden för att hjälpa till att uppnå ett bättre fysiskt och mentalt välbefinnande.

Vidare behövs ingen typ av medicin för att uppnå viktminskningseffekter av proceduren, vilket definitivt ett plus, särskilt på lång sikt.

Användningen av akupunktur går tillbaka till Kina för omkring fem tusen år sedan, där de använde nålar från olika material för att behandla och hantera olika medicinska tillstånd.

För närvarande praktiseras akupunktur genom användning av säkra verktyg och utrustning som vanligtvis är gjorda av rostfritt material.

Akupunktur för viktminskning

Även om akupunktur anses vara en alternativ medicinsk teknik, är det värt att nämna att Världshälsoorganisationen (WHO) har erkänt resultaten av förfarandet i åratal.

Förfarandet har visat sig ha gynnat tusentals individer. Däremot är det viktigt att notera att när en person åtar sig någon viktminskningsmetod, naturlig eller inte, måste han först hantera de viktigaste faktorer som bidrar till en ohälsosam vikt, som är en stillasittande livsstil och dålig kost.

Med akupunktur för viktminskning kommer det inte att krävas tortyrliknande dieter. Allt som behövs är att lära sig att äta enligt kraven i en hälsosam vikthanteringsplan som är specifik för ditt fall.

Här är 10 viktiga aspekter av akupunktur för viktminskning som kan vara till nytta för ditt övervägande om akupunktur kan vara ett alternativ för vikthantering:

1. Fungerar akupunktur för viktminskning?

Kravet omfattar intrycket att akupunktur stimulerar kroppens cirkulation. Detta anses vara avgörande för energiflödet vilket bidrar till förmågan att bränna kalorier.

Akupunktur arbetar med att lösa andra faktorer av viktökning, det är användbart att minska aptiten och öka ämnesomsättningen, vilket innebär bättre användning av näringsämnen i maten vi äter.

Dessutom minskar akupunktur stress och ångest, som båda är en viktig orsak till matintag.

2. Ökar nivån av endorfiner

Akupunkturterapi ökar endorfinnivåerna (opiat-neurotransmittorer).

Endorfinernas roll är associerad med hjärnans limbiska system (ett system där hypothalamus hör till), som innehåller specifika receptorer för vilka de interagerar med.

Akupunktur kan inte ersätta patientens vilja och viljestyrka för att gå ner i vikt, men det kan säkerligen hjälpa till att förbättra kapaciteten hos individer som är motiverade att lösa sitt viktproblem.

3. Definitiva mål för akupunktur och viktminskning

I akupunktur för viktminskning identifieras olika mål:

 1. Snabba upp ämnesomsättningen för att bränna fett effektivt.
  2. Minska stress för att förhindra att personen äter tvångsmässigt.
  3. Främja korrekt matsmältningsfunktion.
  4. Korrigera eventuell ovanlig retention.
  5. Eliminera onödig hunger.

4. Livskraften i akupunkturtekniker

Livskraft eller “Qi” antas cirkulera i energibana i hela kroppen. Dess överskott eller insufficiens medför obalans som vanligtvis ses i närvaro av en sjukdom.

Stimuleringen av akupunkturpunkterna antas korrigera obalansen. Mangel på Qi har associerats med obstruktiva processer som i allmänhet är relaterade till metabolism, matsmältning, blodstasis, fetma relaterade hormoner etc.

5. Fetma individer tenderar att ha otillräckliga Qi

Övervikt kan klassificeras i tre typer:

 1. Värme i magen och tarmarna.
  Qi-brist i mjälte och mage.
  3. Bristfällig primär Qi.

6. Behandlingskoncept för viktminskning genom akupunkturbehandling.

 1. Rengöring och minskning av värme i mage och tarm.
  2. Reglering av Qi i fu-organen.
  3. Att främja vattenmetabolism.
  4. Balans och reglering av Qi och blod, Yin och Yang.
  5. Avlägsnande av defensiv Qi stagnation.

7. Känsliga punkter

Vanligtvis är följande punkter de platser där nålar införs i akupunktur för viktminskning:

 1. Magen: Relationen mellan denna punkt är huvudsakligen med en obese person som alltid försöker äta, även när den är full.
  2. Endokrina punkt: Nålarna placeras vid denna tidpunkt när fetma orsakas av vätskeretention i kroppen.
  3. Mjälten: Detta är en punkt som hör samman med hormonella obalanser som sockernivåer.
  4. Sköldkörteln: Denna punkt avser en ganska långsam metabolism.
  5. Njurarna: Punkt som är direkt relaterad till nervsystemet och vätskeretention.
  6. Shenmen, akupunktur för att kontrollera ångestnivåer: Punkt som är direkt relaterad till psykologiska enheter som ångest, ensamhet och frustration.
  7. Lungorna: Associerad med personer med beroende på måltider.
  8. Munnen: Denna punkt i akupunktur för viktminskning har att göra med personer som är rökare och tvångsmätare utan botemedel.

8. Öronterapi

Det är ett sätt att stimulera specifika öronpunkter med små nålar där på grund av sin storlek kan den bäras eller användas hemma eller på jobbet. Det undertrycker viljan att äta tvångsmässigt.

Nuvarande forskning visar att användandet av nålar vid specifika punkter på örat kan bidra till att reglera insulinnivåerna.

9. Vi är vad vi äter

Akupunktur är ett utmärkt alternativ som bör gå hand i hand med en balanserad diet. Detta gör det nödvändigt att vidta förändringar i matvanor och fysiska aktiviteter när man genomgår akupunkturbehandling för viktminskning.

Dietplanen kommer att vara enligt följande:

 • Eliminera livsmedel som är rik på sockerarter och livsmedel som enkelt bygger upp fettavlagringar.
  • Ta 2 liter vatten per dag.
  • Inkludera livsmedel som är höga i fettsyror som Omega 3 och Omega 6. Dessa inkluderar tonfisk, lax, sardiner och andra typer av fisk och skaldjur.
  • Konsumera grönsaker. De har antioxidanter. Det är klokt att undvika bananer, pasta, bröd, potatis, ris, majs, för dessa är rika på kolhydrater som kroppen kan använda för energi istället för fettavlagringar. Det kommer bara sakta processen med viktminskning.
  • Undvik kaffe och ersätt det med örtblandningar eller te, vilket inte bör vara irriterande.

10. Hälsosam livsstil

Akupunktur för viktminskning recensioner kan säkert visa positiv feedback, men förfarandet fungerar bäst när det kompletteras med en hälsosam vanlig diet för att balansera kroppen när man eliminerar extrakvoterna.

Mer än det, om vi lägger till minst 20 minuters dagliga rutiner, kan det hjälpa kroppen att förbättra sig på många nivåer.

När förfarandet inte levererar de önskade resultaten eller om du inte är helt övertygad, kan den bara vara funktionell i sig med en hälsosam livsstil för kursen, främst hjälpa till att påskynda processen att gå ner i vikt.

Vi kan välja några alternativ för att hjälpa oss att gå ner i vikt, men vi måste alltid vara självkritiska och acceptera nödvändiga förändringar i vanor, särskilt mot faktorer som gör att vår ämnesomsättning saktar eller upptar fett, vilket resulterar i viktökning, till något som gynnar mot en bättre fysisk och andlig känsla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *