Akupunkturforbundet

Contact us

Pointblank Str. 14, 54321, California

Akupunktur och naturlig hälsa

akupunkturnålar

Akupunktur är en kinesisk läkekonst som går ut på att sätta tunna nålar på olika ställen på kroppen. Detta ska lindra, förebygga och läka olika sjukdomstillstånd. Akupunktur ska även påverka allmäntillståndet och ge kroppen en balans, och används främst inom smärtbehandling. Det är även vanligt att använda sig av akupunktur när det kommer till stress, hormonella obalanser, mag- och tarmbesvär, inflammationer, och flera andra sjukdomstillstånd.

Precis som många andra saker här i livet så är det inte säkert att akupunktur är något som passar alla. Trots att det anses vara en av de mer naturligare och traditionsenliga hälsometoderna, så är det inte alla som är ok med tanken på att få nålar i kroppen. Dock så är det många som rekommenderar att testa på akupunktur för den som är nyfiken: om inte för hälsoskäl så för att det ska vara en avslappnade behandling. Men för de som står sig skeptiska till akupunktur, men som ändå vill använda sig av något naturligt, så finns det så klart andra behandlingar, bland annat CBD-olja.

CBD-olja är en vattendelare i hälsosammanhang som kommer från cannabis som i många sammanhang klassats som en drog. Detta är dock ett väldigt omtyckt preparat trots sitt kontroversiella rykte, och uppskattas av många för dess smärtlindrande och kramplösande egenskapare. I sådana syften har Läkemedelsverket beslutat att klassa oljan som läkemedel, och ska skrivas ut på recept och rekommenderas av läkare. Men, det finns vägar runt detta (låt oss tillägga: lagliga vägar runt detta): det går till exempel att beställa denna olja från sidor som modernatur.se som är belägna i Danmark som då inte har samma lagstiftning som vi i Sverige. Dessutom så är deras oljor alltid producerade enligt de lagar och krav som går under EU för att producera och sälja CBD-olja.

CBD-olja är helt naturlig och framställs från hampaväxten. Förutom i Danmark så har man även i Tyskland, Nederländerna och Italien en mer liberal inställning till användningen av cannabis som läkemedel och har statligt övervakade odlingar av medicinsk hampa. Läkemedel med cannabis kan skrivas ut i Sverige vid bland annat smärttillstånd och illamående. Läkemedel från cannabis är inte berusande, och CBD-olja både för människor och för djur är helt ofarligt (läs mer på modernatur.se).

Akupunktur och annan naturlig hälsa så som CBD-olja har ytterst få bieffekter. När det kommer till akupunktur så är den absolut vanligaste bieffekten blåmärken. Under alla år så har akupunkturförbundet aldrig fått in ett enda fall med en rapporterad skada, så det är säkert att dra slutsatsen att risken att skadas under en behandling knappt existerar. Dock så ska den som är gravid, och särskilt om en fortfarande är inne i sin första trimester, så undanbeds dessa kvinnor från akupunktur. Däremot om du skulle ha svårt för att bli gravid så kan det vara ett alternativ att testa på en akupunkturbehandling, men rådfråga din läkare eller terapeut om detta först.

Både att testa på akupunktur och CBD-olja går att testa på utan att få några direkta besvär. Många testar på akupunktur endast för att få slappna av, och är precis som CBD, ett sätt att lindra smärta. Båda dessa metoder används för att stärka ens välmående på naturlig väg, och särskilt CBD hjälper till med detta inifrån kroppen då det hjälper till med balansen i det endocannabinoida systemet (läs mer om detta på t.ex. modernatur.se).